John (Johnny) Christopher Depp II (s. 9. kesäkuuta 1963 Owensboro, Kentucky, Yhdysvallat.
on yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, joka on työskennellyt myös elokuvaohjaajana, -käsikirjoittajana ja -tuottajana.
Deppin isä John Christopher Depp I oli ammatiltaan insinööri ja äiti Betty Sue Palmer ammatiltaan tarjoilija. Deppillä on myös kolme vanhempaa sisarusta, isoveli Danny sekä isosiskot Debbie ja Christie.

Depp lopetti koulunkäynnin teini-iässä ja toimi kitaristina The Kids-nimisessä yhtyeessä. Yhtye muutti pian Los Angelesiin tavoittelemaan levytyssopimusta. Depp teki tuolloin useita sivutöitä, esimerkiksi myi kuulakärkikyniä puhelimitse, kunnes alkoi käydä elokuvien koekuvauksissa näyttelijä Nicolas CagenPainajainen Elm Streetillä vuonna 1984. Kuuluisaksi Depp kuitenkin tuli vasta näyteltyään pääosaa nuortensarjassa 21 Jump Street vuosina 19871989. Deppin sopimus olisi ollut pidempi, mutta hän halusi aloittaa elokuvauran. Deppin läpimurtoelokuva oli Tim Burtonin ohjaama Saksikäsi Edward vuonna 1990. Burton ja Depp ovat tämän jälkeen tehneet yhteistyötä myös neljässä muussa elokuvassa.
 
Johnny Depp on isoäitinsä kautta 1/4 cherokee-intiaani.
Ja koki nuoruus vuosinaan rasismia rotunsa takia.

Depp oli vuosina 19831985 naimisissa maskeeraaja Lori Ann Allisonin kanssa. Myöhemmin Depp seurusteli muun muassa Jennifer Greyn, Sherilyn Fennin, Winona Ryderin ja Kate Mossin kanssa. Vuodesta 1998 lähtien Depp on ollut avoliitossa Vanessa Paradis'n kanssa. Parilla on myös kaksi lasta; Lily Rose Melody (s. 1999) ja John (Jack) Christopher III (s. 2002).

Televisiosarjat

 Ohjaustyöt

  • Soturi (1997)
  • Stuff (lyhytelokuva)
  • Banter (lyhytelokuva)

 Musiikkivideot

 Musiikkivideo-ohjaukset

  • Shane MacGowan and the Popes That Woman's Got Me Drinking

Palkinnot

Saanut kaikkiaan 18 palkintoa.

Johnny Depp ja Adam Galbraith.
Johnny Depp ja Adam Galbraith.

Palkintoehdokkuudet


1475641.jpg
1469274.jpg
1475643.jpg
1475642.jpg

Inania ja järkeviä linkkejä Johnny Depp näyttelijästä:

http://www.youtube.com/watch?v=KeIUHdJgVKQ&feature=related