Tänään menimme Lylyn kesälauantaihin ja samalla reissulla anopille tekemään viimeiset jutut rippijuhlia varten, eilen siis teimme 1 kuivakakun, ja 2 kakkupohjaa ja tänääm sitten menimme koristelemaan ne anopin tai oikeastaan appiukon luo.

Ihan hienoja kakuista tuli vaikkakaan tämä leipomis ja valmistelu reissu ei ihan mennytkään, kuin suunniteltiin...

Anoppihan ei minua voi uskoa, ja tietty mieskin uskoo ennemmin äiteään, kuin vaimoaan leipomis ja keittiö asioissa, vaikkakin olen hetken catering alaakin opiskellut nuorempana.

Nimittäin puhetta oli, että teemme puolivalmiista coctail piirakoista tarjottavia munavoin kera juhliin ja sitten anoppi sanoi miehelleni, että ei niitä tarvi pakkaseen laittaa kyllä ne säilyy kuhan viileässä pitää, ja sanoin että ne pitäs kyllä pitää pakastimessa, mutta ei kun tää yksi oli sitä mieltä, että kyllä äite tietää ja veikin ne kylmäkellariin!

No en sitten viittiny itteäni asialla sen kummemmin vaivata, vaikka tasan tarkkaan tiesin, että ne menee pilalle, mutta kun ei voi uskoa niin ei...

No jokainen jolla on sillain joskus käynyt, että ostaa raakapakasteita ja ei niitä heti paista tai pitää liian kauan niitä lämpöisessä paistamatta tietää, että ne sulaa semmoiseksi kivaksi klimpiksi, josta ei mitään piirakoita enään irti saa, joten ei muuta kuin anoppi sitten lähti hakemaan uusia piirakoita lähikaupungista.

Toinen kommellus oli sitten anopin kakku... se oli nimittäin keskeltä raaka!

Kun hän välttämättä halus kolmannen kakun tehdä, joten ei sillekkään sitten enään mitään voinu, mut miksei voi uskoa ja miksi pitää hosua jokaisen asian kanssa...miksi ei voi ottaa toisen neuvoja huomioon, varsinkin kun toinen oikeasti vielä tietää miten muuten asian kanssa käy?

No saimme onneksi kaikki tehtyä ja kerettiin tosiaan piipahtamaan siellä kesälauantaissakin, tuttuja ihmisiä tavattiin ja juteltiin pitkät ajat ja pitkästä aikaa, yleensä ainoa paikka jossa näkee sukulaisia ja tuttaviaan joka vuosi on juuri tuo kesälauantai.

Olemme käyneet siellä joka kesä koko meidän yhdessä olon ajan, se on semmoinen joka vuotinen perinne... ensin ajattelin ettei me edes keretä sinne tänä vuonna mutta ehdittiinhän me. :)

Huomiseen sen verran että sitten se on neidin konfirmaatio ja juhla päivä.

Aamulla jo 8,45 pitää neidin olla kirkolla ja sitten itse konfirmaatio tilaisuus alkaa klo:10 aikaan, ja melkein kaikki kutsumamme sukulaiset tulee kirkkoon poikkeuksena 5 kutsuttua ihmistä.

Suurin yllätys juhlien suhteen oli oma isäni!

Koska hänen vaimonsa tänään kertoi, että isäni oli jo katsonut vaatteetkin valmiiksi juhlia varten ja hän kun ei ikinä käy missään, oikein kunnon kotihiiri.

Hän kun ei ole meillä käynyt kylässäkään varmaan 4 vuoteen, vaikka yhteyttä pidämme jonkin verran.

Tosin ei kai hän viitsinyt jäädä pois ensimmäisen lapsenlapsensa rippijuhlasta, vaikka ei kirkkoon kuulukkaan.

Kirkkoon hän ei tule mutta juhliin olisi ainakin näillä näkymin tulossa ja toivon mukaan selvin päin!

Tuo alkoholi on suurin erottava asia, miksi emme kauhean usein ole yhteyksissä...vaikka oma isäni onkin...

Mutta nyt silittelemään huomisia juhla vaatteita...