Niin kuten viime postauksessani kerroin, pääsin kouluun jonne hain, eli hotelli,ravintola,catering-alalle :)

Sen jälkeen kun sain kutsun olen jo käynyt ammattikoulullani täyttämässä opiskelusuunnittelijan kanssa paperit, jolla voin yrittää saada itselleni sen työttömyyskorvauksen suuruisen rahan opiskelujen ajalle, se kun pitit toimittaa eteenpäin ennen ensimmäistäkään opiskelu päivää.

Mielestäni tyhmää, ettei siihen ole oikeutta enään sen jälkeen, jos opinnot aloitta ennen käsittelyä.

Jostain syystä nykyään on kaikesta tehty niin kauhean vaikeaa.

Nyt sitten odotellaan, että mitä siellä päätetään, aika tiukille mennään rahallisesti jollen sitä saa, silti en opiskelematta jätä.

Sitten kituutellaan sillä n.300€, joka olisi nykyään mun opintotuki...

Tutkinto maksu on 58€, joka pitää maksaa nyt suhteellisen heti, kun koulun aloittaa ja sitten sen lisäksi tietysti pitää hommata työvaatteet, joista tein jo sitten tänään tilauksen, 125,10€ maksoi 2 takkia,2 housut, 2esiliinaa ja 2 päähinettä.

Toivonmukaan ovat sopivia, kun tilaan postinkautta, ainakin yritin katsoa, että pitäisi sopia...

Joten kyllä tuohon rahaa uppoaa, heti alkuun, sitten noitten lisäksi vielä kyydityksiin menevät rahat niin kyllä se menee melko pian tili tyhjille...

Matkakulu etuutta opiskelumatkoille voin hakea, jos siihen on oppilaitoksen puolesta mahdollisuutta, toinen jota voin hakea on opiskelijakortti, jolla sais matkoista myös alennusta, muutoinhan opiskeluni maksaa n. 50€/viikko että pääsen kouluun ja pois sieltä.

Eli rahaa palaa melkoisesti... ainakin näin aluksi, eihän myöhemmin enään mene tutkinomaksua, eikä myöskään työvaate maksua, jos niistä pitää huolen, ei ainakaan joka kuukausi tarvi uusia vaatteita...

Nyt sitten tosiaan ootellaan vaan päätöstä miten käy rahojen suhteen ja sitten työvaatteita, jotka toivon mukaan minulle sopivat.

Muuhun eloon ei ihmeitä kuulu, koulut alkoi muksuilla hyvin, kaikki ovat ainakin vielä motivoituneita koulun käyntiin ja harrastuksia on alettu miettiä ja osaan on jo ilmoittauduttukkin.

Nuorimmaisella alkaa jossain vaiheessa junnu sircus ja sitten nuoremmalla neitillä kuvaamataito, vanhemmalla pojalla sähly ja vanhemmalla neitillä näytteleminen.

Ite en mitään harrastusta nyt enään itelleni koulun lisäksi ota, se varmaan käy ihan työstä ja harrastuksesta tällä erää :)

Mies mietti menevänsä anoppia autteleen viikonloppuna, mutta ei tiedä onko siellä yötä, riippuu kuulemma keleistäkin hieman.

Takapihan kasvatuksista sen verran, että paprikassa on nuppuja/kukkia samoin tomaatissa ja chiliin on vissiin kanssa tulossa nuppuja, porkkanoita ja perunoita on jo päästy maistelemaan.

Mutta nyt taas muihin puuhiin, ennenkö tästä tulee vielä pitempi kirjoitus...