Pieni mies sai siis keskiviikko aamuna kuumekouristuksen ja oltiin se yö tarkkailussa...
Kotiin päästessä sanottiin että tulehdus arvot ovat matalat ja kysessä on siis viirus joka kuumeen nosti no asiahan ei ollut kuitenkaan ihan niin...
Eilen työpäiväni jälkeen kotiin tullessa poika yski koko ajan siis joka hengenvedon yhteydessä ja syödessä sekä juodessa.
Soitin sitten lääkäriin että mitäs tuolle yskälle vois tehdä niin hoitaja jolle soitin kysyi heti että onko se pieni poika tuo joka yskii taustalla koko ajan vastasin että kyllä niin saimme suoraan käskyn tulla sairaalalle pojan kanssa.
Siellä lääkäri kuunteli kouhkot ja otettiin pika crp ja kohollaanhan se oli ja yskiminen kuulosti sen verran pahalta että lääkäri määräsi pojalle hengitettävää ventolinea jota sitten hengiteltiin n 15min ja koko tuon ajan poika huusi täyttä kurkkua ja yski sekä kakoi maskin kanssa...
Sitten pojan sydämen sykekkin oli 168 keskinmäärin johtuen yskän lääkkeestä jota oli saanut onneksi hengitettävä lääke ei nostanut sitä paljoa.
Hapetus nousi hengittelyn jälkeen 94-96 vaihtelevasti ja saatiin sitten diagnoosi että pojalla on akuutti keuhkoputken tulehdus!
No ei siinä sitten muuta kuin antibiootti kuuria taas... nyt siis menee 3 nestemäistä lääkettä kellon mukaan ja 2 hengitettävää lääkettä samoin. astmalääkkeitä menee 20 suihketta vuorokaudessa ja muita lääkkeitä otetaan 7 kertaa yhteensä päivän aikana...eli hivenen taas lääkityksessä poika :(
No hyvää eiliseen verrattuna on se että pojan hengitys on jo paljon parempi yskiminen on vähentynyt noin 1 kerta/½ minuuttia,välillä jopa muutaman minuutin tauko ilman yskimistä ja yöllä nukkui erittäin rauhallisesti eikä paljoa yskinyt yö aikaan joten mieletön parannus eilen iltaan.
Nyt jopa pystyy juoda ja syödä koko ajan kakomatta!
Itse menen taas päiväksi töihin ja mies on kotona lasten kanssa...