Ensin olen ollut koulussa kuten pitää...

Torstaina oltiin koulun kanssa koristelemassa joulupukinpajaa ja sieltä sitten päästiin kotiin lähtemään.

Kävin kaverin kanssa kaupoilla sillä välin kun ooteltiin miestä hakemaan mua ja kaveria, kun en saa kävellä oikeastaan ollenkaan pidempiä matkoja vieläkään.

Ostin kummitytölle jo joululahjankin kun löytyi sopiva lahja, hommasin hänelle pipon jossa on petshop hahmonjen kuvia, hanskat, petshop sukat ja sitten muutaman kaulakorun ja niissä oli myös 2 sormusta.

Toivottavasti tuo 5v neiti tykkää lahjastaan :)

Koululta saatiin kyyti sinne joulupukinpajalle.

Torstaina kävin myös kaverilla illasta ja kivaa oli käydä.

Perjantaina vein aamusta nuorimman hoitoon ja lähdin sen jälkeen kouluun klo:10.30 käveleen, ettei tarvi kovaa kyytiä kävellä ja ehtii pysähtyä huilaan jos on tarvis, kivasti jaksoi kävellä vaikka julmetun kylmää on tässä viikon ajan ollut.

Pari kertaa on mittarissa pikaseen vilahtanut jopa yli -20 astetta... Päivisin ollut enimmäkseen onneksi vain -10 astetta tai hiukka yli, kylmää silti.

Koulusta sitten saimme kyydin keskustaan joulupukin pajalle takasin ja sitten oltiinkin tonttuna koulun ja kaupunginyhteistyön nimissä.

Jokaisella koulussa olijalla oli tonttuvuoro, parittain sitten oltiin tonttulakki päässä jakamassa pienille lapsille joulupussukat, kun joulupukki oli heitä ensin jututtanut.

Meidän tonttuvuoro sattui olemaan ensimmäinen ja kamalin siitä syystä että jouduimme vahtimaan ettei kukaan astuopajaan ennenkuin joulupukki tulee paikalle ja sehän sattui olla vaan myöhässä semmoiset 40min :< Kyllä kuulkaas oltiin kaverin kanssa jäässä ja varpaat melkein tunnottomina kun seistiin viimassa 40 min ja ooteltiin pukkia saapuvaksi.

Meidän jälkeen tonttuilevilla, kun vuoro vaihtui oli jo helpommat oltavat, nimittäin he saivat suoraan olla sisätilassa jakamassa vain niitä joulupusseja eikä siellä sisällä ollut niin kamala pakkanen ja viima  mitä meillä kahdella ensin ulkona.

Meillä oli kaverini kanssa ensimmäinen vuoro että mies tuli sitten meitä hakemaan klo:17 tienoolla vaikka lähemmäs 18 se meni ennenkuin pois keskustasta päästiin.

Kotio pääsyn jälkeen menin vielä kaverilleni yökylän, hän on ollut meillä jo pari kertaa joten nyt minä menin sinne...

Pikkuisen palelun jälkeen lämmittikin kivasti kun otettiin muutama omenalikööri paukku ja kuunneltiin musiikkia ja katsottiin vielä ennen nukkumaan menoa myös yksi elokuvakin.

Nukkumaan mentiin noin klo:2 tienoolla yöllä.

Aamusta heräsin ekan kerran klo:5.50 ja jatkoin sitten unia ja heräsin uudelleen klo 9 tienoolla ja sitten suunnistinkin vielä kotiin, ilmoitin vaan kaverille joka tuolloin oli vielä nukkumassa että lähden kotiin jo.

Tänään kävin myös sitten käyttämässä kaveria automaatilla ja kaupassa kävimme myös muualla kaupoilla pikkuisen ja tuli sitten ostettua taas 3 joululahjaa ja löysimpä yhden aivan ihanan lumisadepallo soittorasian alle 5€ LIDL kaupastamme.

Alla siitä kuva :)

1290886253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä soittaa vielä siis kauniin ulkonäkönsä lisäksi santaclaus coming to town laulun kun pohjassa olevaa " vieteriavainta" vääntää.

Sitten näin pelottava näky lapsia oli siis pukin pajalla vastassa :P

En voi sanoa ettäkö kovin edustava kuva olisi... Sanoisinko että melkeimpä kamala...

1290886268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta tämä tonttuilu oli pakollinen osa tämän kurssin suoritusta ja näyttöä, joten ei voinut luistaa siitä kokonaan...vaikka minäkin siis olisin saanut siitä kokonaan vapautuksen niin menin kuitenkin hetkeksi ja hoidin tonttuiluvuoroni kuten kuuluikin.