Niin kuten jo otsikostakin huomaa, täälä odotellaan seuraavan viikon joululomaa jo ihan innolla...

Sitä odottaa niin lapset kuin aikuisetkin, itse odotan eniten sitä, että saan viimeisenkin kokeen läpi ja ei tarvi alkaa uusimaan kokeita enään keväästä ja valmistuisi maaliskuulla.

Ruotsin isosta kokeesta sain 2½ kun suurin numero arvioinnissa on 3, joten ihmeen hyvän numeron siitä sain, en olis uskonu, että saan siitä enemmän kuin 1 tai 1½, no parempihan tuo on :)

Sitten meillä oli keskiviikkona konekirjanpidon näyttö, silloinkin olin ihan varma, että mä reputan sen kun opettaja mainitsi ennen näytön loppukeskustelua, että luokassa oli muutama ihan hyvä , mutta sitten myös muutama sai näytöstä hylätyn ja joutuvat uusimaan sen nyt keväällä toukokuussa.

Olin ihan kauhuissani ja ajattelin tietysti, että olen yksi uusijoista, no totuus oli onneksi hiukka erillainen sain konekirjanpidostakin arvosanaksi 2!?!?!?

EN vaan usko edelleenkään sitä osaavani, mutta enhän mä sitä sille opettajalle voi mennä sanomaan, että pääsin läpi arpomalla entten tentten toi debettiin ja toi kredittiin :D

Nimittäin yksi kirjaus jota oli useampi samanlainen meni oikein juuri tuolla arpomalla, tiesin että tilien nimet ja numerot olivat oikein,mutta että tuleeko debettiin ostot 23% vai ostovelat... no onneksi päättelin oikein ja välillä kurkin kirjanpitoa ylempää, että laitoin varmasti kaikki kirjaukset samoiten päin, ja oikein meni !

Palkanmaksun opettelin ulkoa muutaman tunnin siten, että palkka debet muut verot kredit, sotu debet sotuvelka kredit, ja hyvin jäi päähän siinä ei ollut mitään ongelmaa kirjanpitotilanteessa...

Oikein huvittaa, että helpompi kirjaus johon tulee vain 2 kohtaa on muka vaikeampi muistaa, kuin sellainen jossa on tyyliin 7 kirjausta ennenkuin kirjaus on loppuun suoritettu.

Mutta nyt luen jo sitten maanantain verotuksen kokeeseen, joka on viimeinen koe ennen joululomaa ja ylipäätään ainoa teoreettinen koe, vain opinnäytetyö ja markkinointi/mainonnan näyttö työelämässä vielä puuttuu että olen valmis merkonomi.